Rühl Haegens Molenaar: Investeren vanaf 1 juli 2013: fiscaal voordeel!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2013

Investeren vanaf 1 juli 2013: fiscaal voordeel!

Op basis van de crisismaatregel konden ondernemers over investeringen in 2009 tot en met 2011 willekeurig afschrijven. Investeringen in 2012 vallen niet onder deze mogelijkheid. Met het oog op de economische ontwikkeling is er (weer) een nieuwe tijdelijke regeling gekomen: investeringen in de periode 1 juli 2013 tot en met 31 december 2013 kunnen weer extra worden afgeschreven.

Voor welke ondernemers?

Zowel ondernemers in de vennootschapsbelasting als ondernemers in de inkomstenbelasting kunnen gebruik maken van deze tijdelijke regeling.

Voor welke bedrijfsmiddelen?

De regeling geldt alleen voor nieuwe bedrijfsmiddelen! Te denken valt aan computers, bedrijsauto’s, milieuvriendelijke personenauto’s, machines.

Een aantal bedrijfsmiddelen is uitgezonderd. De regeling geldt (onder andere) niet voor: grond en gebouwen, bromfietsen en motoren, dieren en niet-milieuvriendelijke personenauto’s. Tevens geldt de regeling niet voor bedrijfsmiddelen die worden verhuurd.

De aangeschafte bedrijfsmiddelen moeten uiterlijk 1 januari 2016 in gebruik zijn genomen.

Extra afschrijven!

Op de investeringen mag in 2013 eenmalig maximaal 50% extra worden afgeschreven. Het restant moet op de reguliere wijze worden afgeschreven. Dat betekent voor deze investeringen dat in 2013 zowel de normale afschrijving als de extra afschrijving ten laste van het resultaat mag worden gebracht!

(LET OP: bij de crisismaatregel 2009-2011 mocht er gedurende de gehele levensduur willekeurig worden afgeschreven! In de huidige regeling mag dat alléén in 2013!!)

De extra afschrijving mag worden geclaimd indien het bedrijfsmiddel in 2013 in gebruik is genomen. Als het bedrijfsmiddel in 2014 of later in gebruik wordt genomen, dan is de versnelde afschrijving alleen mogelijk tot het bedrag van de betaling in 2013.

Door willekeurig af te schrijven in 2013 kunt u dus afschrijvingskosten naar voren halen en dus eerder fiscaal voordeel genieten. Daardoor kunt u over extra liquiditeiten beschikken die u bijvoorbeeld kunt gebruiken om (versneld) bedrijfsinvesteringen te doen.

LET OP: een toegepaste versnelde afschrijving kan niet worden “teruggenomen”! De keuze om extra af te schrijven is dus een definitieve. De keuze hoeft echter pas gemaakt te worden bij het indienen van de aangifte over 2013. Dat zal pas in de loop van 2014 zijn, zodat op dat moment zorgvuldig kan worden afgewogen of extra afschrijven inderdaad verstandig is.

TIP:

Indien u het bedrijfsmiddel in 2013 nog niet in gebruik hebt genomen, kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om een deel toch alvast in 2013 aan te betalen!

www.rhmweb.nl, info@rhmweb.nl

belastingadvies

Mr. F.G.P.A. (Fer) Verbeek FB

vennoot bij Rühl Haegens Molenaar

Of u nu op zoek bent naar een evenementen-, outdoor-, training- of vergaderlocatie of gewoon gezellig wilt lunchen met uw relatie: de regio Noord Limburg heeft volop te bieden. Toplocaties liggen in de buurt, zijn makkelijk te vinden en zijn goed bereikbaar. Noord Limburg Business laat u een overzicht zien van locaties die deze benodigde ingrediënten hebben om uw samenzijn iets extra te geven. Rust en ruimte worden in verschillende sferen geboden. Exclusiviteit en huiselijkheid zijn kernwoorden die in Noord-Limburg centraal staan. Dus altijd het perfecte decor voor uw evenement bij u in de buurt.

Toplocaties in Noord-Limburg

Brasserie Maasduinen & Café Lief

In deze bosrijke, ontspannen omgeving ligt Brasserie Maasduinen. De perfecte locatie voor uw zakelijke lunch en waar vergaderen in een relaxte sfeer gegarandeerd is. Naborrelen en netwerken in Café Lief maakt van uw dag een succes!

Route A73 afslag 17

Maalbekerweg 25

5951 NS Belfeld

T 077-4751782

E info@brasseriemaasduinen.nl

I www.brasseriemaasduinen.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by